Aktuality

Zveřejněno 29. 3. 2024

Informace k výluce na železnici

O tom, jak bude řešena náhradní doprava se dočtete více tady.

Pokračující práce na zdvojkolejnění trati vstoupí koncem dubna do další fáze, která se neobejde bez omezení cestujících v podobě úplné drážní výluky. Od 30. dubna do 14. prosince bude v úseku Střelice-Rapotice (tedy i v Rosicích) zcela zastavena železniční doprava a zavedena náhradní autobusová doprava.

Přinášíme souhrn hlavních změn v dopravě od 30. dubna do 14. prosince:

  • V úseku mezi Brnem hl. n. a Střelicemi bude jezdit vlaková linka S4.
  • Ve Střelicích pak bude nutný přestup na autobus, který bude jezdit mezi Střelicemi a Rapoticemi. V Rosicích bude tato zvláštní linka zastavovat v zastávce Rosice, Těstárny.
  • Linka 421, která nyní do Rosic nezajíždí a končí v Zastávce u nádraží, bude nově po dobu výluky v pracovní dny jezdit až do Střelic. V Rosicích obslouží zastávky ADOSA, Kamínky, Trávníky a Husova.
  • U vlakové linky S4, která bude jezdit v úseku Brno – Střelice dojde ke změně jízdního řádu. Z Brna bude tato linka odjíždět dříve a do Brna přijíždět později. Důvodem je nutnost zachovat návaznost v přestupních bodech. Konkrétní změny prosím sledujte na webu IDOS či KORDIS JMK – v této chvíli ještě není finální jízdní řád k dispozici.
  • Linky 405 a 406 budou jezdit po stejných trasách, jako je tomu nyní. Může u nich ale dojít k drobným časovým posunům, proto opět prosíme o sledování webů integrované dopravy. 
Výlukové jízdní řády

ikona 240 – Brno – Jihlava (a zpět)

ikona S3, Vlaky Os 11813, 11815, 11819

ikona S41, vlaky Sp 1742, 1746

ikona 240 - Brno-Náměšť

ikona R11, R54, Brno hl.n. - Náměšť nad Osl.

ikona S4, Střelice - Náměšť nad Osl.

ikona S4, Střelice - Náměšť nad Osl. (30. 4. - 2.5.)

Další informace

ikona Informace o železničních přejezdech

ikona Organizace dopravy v okolí žel. st. v Zastávce

ZPĚT NA AKTUALITY

KAM DÁL?

MĚSTO